szechenyi

Sajtóközlemény a projekt indításáról

Sajtóközlemény

 

A Csajág Községi Önkormányzat 2018. évi első EFOP pályázata

 

2018/03/20

 

A Csajág Községi Önkormányzat is tagja annak az öt település önkormányzatából álló Konzorciumnak, amely a humán szolgáltatásainak fejlesztésére 247,89 millió Ft összegű vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert.

 

A Konzorcium vezetője, Balatonfűzfő Város Önkormányzata a Csajág Községi Önkormányzat, Királyszentistván Község Önkormányzata, Küngös Község Önkormányzata és a Papkeszi Községi Önkormányzat konzorciumi partnerekkel együtt 2017. március 31-én támogatási kérelmet nyújtott be a város és további négy település humán szolgáltatásainak fejlesztésére, amelynek eredményeként 247,89 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” című, EFOP-1.5.2-16 kódszámú pályázatán.

A Támogatási Szerződés 2018. március 5-én hatályba lépett. A pályázati összegből 27,60 millió Ft támogatás érkezik a Csajág Községi Önkormányzathoz. A „Humán szolgáltatások fejlesztése Balatonfűzfőn és a Kelet-Balaton négy háttértelepülésén” című, EFOP-1.5.2-16-2017-00015 azonosító számú pályázati projekt 2018. március 6. és 2020. március 5. között kerül megvalósításra.

A település számára fontos, hogy a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlősége megvalósuljon, a többségi társadalom megismerkedjen ezekkel a hátrányos helyzetű csoportok kihívásaival, igényeivel, ez által a megismerés által pedig célunk, hogy elfogadják/elfogadtassuk e csoportok tagjait a könnyebb beilleszkedésük érdekében. Ezt szolgálja a több mint 10 alkalmas rendezvénysorozat is.

Többek között az egészségnapok alkalmával a rendezvényeken részt vevők megismerkednek az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos tudnivalókkal, főzőverseny keretén belül az egészséges alapanyagok felhasználási módjával. Előtérbe kerül a hagyományőrzés is, másrészt külön eseményeket szervezünk a témában a települési rendezvényeken kívül. Az egészséges testmozgást is fontosnak tartjuk, így a nagyobb célcsoport elérése érdekében sportnapokkal kívánjuk színesíteni a projektet a 24 hónapos projekt időszak alatt, amely során mentori programot is működtetünk a hátrányos helyzetű résztvevők számára.

A projekten belül fejlesztésre kerül a járásba tartozó települések, kultúrák, kisebbségi csoportok közötti kapcsolat, együttműködés, összefogva Balatonfűzfő, Királyszentistván, Küngös és Papkeszi településekkel.

 

A projektről bővebb információt a www.csajag.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

 

Nóti Attila

városfejlesztési referens

Telefon: +36-88-596-921

Mobil: +36-20-478-3889

E-mail: noti.attila@balatonfuzfo.hu